Kunst og kirke hører sammen

Hver kirke har sit helt eget særpræg! De ældste kirker her i landet kan ofte virke pompøse med meget tungt inventar fra barokkens tid. Sådan er det ikke i Fredenskirken!

Her er rummet lyst og højt og den eneste store udsmykning er vores smukke glasmosaik, udført af kirkekunstner Mogens Jørgensen.

Men mosaikken har ikke altid været her. De første år havde kirken et 30 m2 klart glasparti, men da en anonym giver donerede 40.000 kr. til udsmykning, blev det besluttet at Mogens Jørgensen skulle designe og udføre en mosaik i samme størrelse.

Inventar, udsmykning og orgel

Læs hele historien om kirkens udsmykning - om Esther Bové Reintoft's flotte messehagler, om Niels Helledie's dåbskrucifiks, om Erik Heides korsblomst foran kirken og lysestager på alteret, om børnealtertavlen og alle de mange andre flotte udsmykninger, vi nyder synet af hver dag.