Du er her: 

Fredenskirkens basar

Hvert år, inden adventstiden begynder, samles folk fra nær og fjern i Fredenskirken til den store årlige Basar. Det er et tilløbsstykke med lange rækker af mennesker, som venter på at Formanden fra menighedsrådet slår på klokken, og erklærer Basaren for åben. 

Basaren fungerer hovedsageligt på grund af de mange frivillige omkring kirken, som hvert år tager en kæmpe tørn med at få hele arrangementet stablet på benene. Du finder alt hvad hjertet begærer af smukt håndarbejde og julepynt, funklende juledekorationer og adventskranse, blomster og flotte gevinster i tombolaer for både børn og voksne, gode loppefund og bøger i lange baner, sprøde æbleskiver og flotte kager.
Og når menneskemængden og shoppegenet har taget overhånd, kan du nyde lyden af englelyd i kirkerummet, hvor kirkens forskellige kor giver koncerter i løbet af eftermiddagen.

Overskuddet fra Basaren, som de sidste år har ligget omkring 100.000 kr., bliver sendt ud i verden til velgørende organisationer - både lokalt her i byen, nationalt i landet, men også internationalt til afkroge af verden.
I år går overskuddet til Folkekirkens Nødhjælp, Danmission, Den Lutherske kirke i Betlehem, FDF’s missionsprojekt, Reden KFUK’s sociale arbejder i Aarhus, Parasollen i Viby, Kirkens korshær i Aarhus samt kirkens egen julehjælp.


Basarens historie

Uddrag fra Jubilæumsbogen "Fredenskirken 1960-2010"

"Længe før Fredenskirken står færdig, har den årligt tilbagevendende basar været et vigtigt samlingspunkt for Fredens sogn. (Nogle mener endda, at Fredens sogn har fire højtider: Jul, påske, pinse og basar.) 
Utallige frivillige har gennem årene ydet en kæmpe indsats. Unge og ældre har i fællesskab skabt det ene strålende resultat efter det andet. I indvielsesåret 1960 holder basarfolket en pause. Men derefter er der en ubrudt række af basarer indtil i dag. Basaren er det sted, hvor generationer mødes. Ofte deltager børn og børnebørn af dem, der var med til opbygge sogn og kirke de første årtier.

Gennem årene ændrer basaren sig, og den tilpasser sig nye familiemønstre. De første år er den åben til kl. 22 om aftenen, så til kl. 20 og nu til kl. 17. Der er også udviklet nye boder. Sykredsen har fået en tombola foruden dens salgsbod, og der er tombolaer for voksne og børn og en særlig blomstertombola. Sysseltingets damer sælger fine juleprægede håndarbejder fra årets hyggelige møder, der er etableret en Engelsk The-salon, pølser og æbleskiver sælges af spejderne, FDF sælger adventsdekorationer, Y’s Men står for en restaurant med kager og andet sødt, ligesom der er krambod i kælderen og bogsalg i vandrehallen.

Alle boder bidrager til det samlede resultat, der gennem årene er blevet fordelt til kirkelige og sociale formål i Danmark og Den tredje Verden, samt børne- og ungdomsarbejdet ved kirken".

23feb kl. 10:00

Fastelavnsgudstjeneste og tøndeslagning

Velkommen til en festlig familiegudstjeneste hvor vi efterfølgende slår katten af …

23feb kl. 10:00
24feb kl. 10:00

Højskolen i kirken, Ruth Østergaard Poulsen

Hvad sker der med vi menneskers tro, når vi kommer på herrens mark?
Ruth Østergaard …

24feb kl. 10:00
24feb kl. 19:00

Sysseltinget

Vi mødes for at producere julepynt i papir, stof, strik og meget andet – det hele …

24feb kl. 19:00
24feb kl. 19:00

Gospelkor

Har du lyst til at opleve glæden ved at synge skønne, rytmiske gospelsange, så er …

24feb kl. 19:00
25feb kl. 15:00

Spirekor

Spirekor er for alle sangglade drenge og piger i 0.-1. klasse.

I spirekoret tager vi …

25feb kl. 15:00
25feb kl. 19:00

Filmaften - Aflyst pga ombygning i sognegården

Grundet ombygning i kirkens lokaler har vi desværre været nødt til at aflyse …

25feb kl. 19:00