Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.
Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt - nemlig løftet om altid at være hos dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.
Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Konfirmationsforberedelse

At ”gå til præst” er lidt som at gå til fodbold, gymnastik eller spejder. Vi mødes en gang om ugen, hvor du lærer en masse forskelligt om kristendom og kirken i Danmark og naturligvis om Gud og Jesus. Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget - om kærlighed, om venner, men også om hvad der sker, når vi dør. Og om at være ked af det.

I løbet af undervisningen er der Temadage, hvor vi bl.a. skal en tur til Viborg og besøge Domkirken, vi skal synge Gospel en hel dag og vi skal besøge et kapel og høre bedemanden fortælle om det praktiske i forbindelse med et dødsfald.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal du deltage i mindst 10 gudstjenester op til din konfirmation - det er for at få et større kendskab til gudstjenesten.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Fredenskirken går præst og konfirmander ind i kirken sammen.
Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken og efter salmen derefter begynder selve konfirmationen.

Ritualet foregår oppe ved alteret, hvor I sammen siger trosbekendelsen. Konfirmanderne knæler og præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og du bekræfter troskendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet. Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen.
Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession, sammen med præsten, før resten af menigheden.

Konfirmations datoer

lørdag den 25. april kl. 9.30     (A-klassen)

lørdag den 25. april kl. 11.30   (B-klassen)

lørdag den 24. april kl. 9.30     (A-klassen)