Pigekor

7. klasse - 25 år.
Vi øver torsdage kl. 16.30 - 18.30

Vi begynder torsdag den 16. august.

Fredens Pigekor er et “elitekor” som lige nu består af 12 meget dygtige sangere – flere synger i Landskoret.

I pigekoret vægtes sund stemmebrug og musikalitet.

Pigekoret medvirker i gennemsnit 1 gang om måneden til Højmesser/gudstjenester og aflønnes derfor. Desuden har pigekoret også givet koncerten ”ud af huset”.

Fredens Pigekor søger nye sangere - først og fremmest sangere, der vil arbejde med og gøre en indsats for at Fredens Pigekor opretholder det høje niveau - sangere som har noget på hjerte.

Som sanger i Fredens pigekor skal du prioritere koraktiviteterne højt på din kalender! Det forventes, at du bruger tid på hjemmeforberedelse.

Vi tager på korture - og dette efterår skal vi til Italien - sammen med Fredens Kantori.

Pigekoret har en forening, der ledes af en bestyrelse, hvor også sangerne er repræsenteret.

Ønsker du at blive optaget i koret skal du kontakte vores organist Anne Lise Quorning.

Ved optagelsesprøve til Pigekoret bliver du bedt om følgende:

1) Synge en selvvalgt salme eller dansk sang med/uden akkompagnement.

2) Synge en selvvalgt kanon - f.eks. ”Mester Jakob”…

3) Vise færdigheder i nodelæsning på enkelt niveau, basale lytteøvelser samt eftersyngning af små melodier/kanons.

Derudover lægges der vægt på:

•       Klang: en naturlig, egal og støttet klang

•       Frasering: musikalsk forståelse og frasering

•       Tydelig tekstudtale

•       Intonation: at der synges rent - også uden akkompagnement

•       Gehør og nodelæsning (minimum: man skal kunne orientere sig)

•       God holdning: god kontakt til kroppen

•       at sangeren har noget på hjerte - har et selvstændigt udtryk

Hvem deltager i optaglesesprøven:

Korets dirigent, Anne Lise Quorning - i trygge og afslappede rammer.

Ingen begivenheder fundet.