Udstilling

Anne Østergaard og Mette Tønder, tirsdag den 8. september - onsdag den 23. september.

Billedkunstnerne Anne Østergaard og Mette Tønder, der har tegnet det 4 m lange forlæg til Fredenstapetet, udstiller nu 17 collager i Fredenskirken.

Collagerne på 32x42 cm er blevet til i forbindelse med arbejdet med tapetet. Forlægget, som er udført som en akvarel, blev sidenhen overført til stof og broderet af frivillige fra Fredenskirken som en gave til kirken i forbindelse med kirkens 60 års jubilæum.
Det figurative indhold i tapetet blev til i et samarbejde med brodøserne Else, Ellen og Marianne.

Kunstnerne fortæller:
“Efter overdragelsen af forlægget til Fredenskirken havde vi en stor bunke skitser, forsøg med farver og mønstre, klip og andre udkast fra vores fem måneder lange arbejde med tapetet. Vi har arbejdet videre med vores mange udkast og givet dem en anden kunstnerisk form, som blev til denne serie collager, som vi nu udstiller. Vi har set Hærvejstapetet og Ladbytapetet og fundet inspiration i kalkmalerier i flere danske kirker. Man vil kunne gå på opdagelse og finde elementer i collagerne, som også er i det færdige tapet”.

Udstillingen kan ses frem til 25. september.
Da udstillingen hænger i et rum der også bliver brugt til mødeaktivitet, kan de som udgangspunkt ses i kontorets åbningstid på hverdage mellem kl. 9-13. Har du ikke mulighed for at komme i det tidsrum, så ring gerne og hør om der er en anden mulighed.
Der kan på enkelte dage foregå mødeaktivitet i tidsrummet mellem kl. 9-13, hvor det i så fald ikke vil være muligt at se udstillingen.

Læs mere om denne og Fredenskirkens andre udstillinger her.

Del dette: